De best denkbare zorg

Hospice Holos is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Leendert Vriel Noord-Oost Twente en de Zorggroep Sint Maarten. Het woonzorgcentrum De Molenkamp van Zorggroep Sint Maarten levert de thuiszorg en de verpleegkundige hulp. Het team van Hospice Holos wordt gevormd door geschoolde vrijwilligers van de Stichting Leendert Vriel N.O. Twente en de verpleegkundigen en verzorgenden die in dienst zijn van de Zorggroep Sint Maarten. Als team verlenen zij de palliatieve zorg in het hospice.

De Stichting Leendert Vriel N.O.Twente is een vrijwilligersorganisatie met ruim 30 jaar ervaring. Haar vrijwilligers verlenen eveneens vrijwillige palliatieve terminale zorg in de thuis situatie.

De coördinator van Stichting Leendert Vriel zal een intake gesprek voeren met de gast en naasten. Zij zal de zorgverlening in overleg met de gast en zijn of haar naasten afstemmen en gaan organiseren. De familie en/of de naasten moeten (een deel van) de zorg op zich nemen. Er wordt gestreefd om de wensen van de gast en zijn of haar naasten voordurend centraal te laten staan binnen de zorgverlening. Een rondleiding is mogelijk. De eigen huisarts kan de medische zorg blijven bieden in Hospice Holos. Indien dit niet mogelijk is wordt er een huisarts in Oldenzaal gezocht.

Het zorgdossier

Iedere gast is een bijzondere gast. Daarom worden alle concrete afspraken, alle persoonlijke wensen, voorkeuren, specifieke gewoonten, medische zaken en andere bijzonderheden bijgehouden in een persoonlijk zorgdossier.